Mitmendat aastat järjest toimub suvel Arvamusfestival, kuid sel aastal toimus esmakordselt Haapsalus, 17. juunil Noorte [Eel]arvamusfestival. [Eel]arvamusfestival on üks osa tegelikult Paides toimuvast Arvamusfestivalist.
Idee, millest noortele suunatud festival alguse sai, oli Haapsalu Noortevolikogu soov anda kohalikule kogukonnale võimalus enda häält kuuldavamaks teha. [Eel]arvamusfestivali üldeesmärgiks kujunes aga noorte hääle mõju suurendamine avalikus aruteluruumis. Festivali, mis toimus küll ainult ühe päeva, ettevalmistusperiood oli umbes aasta. Aasta sisse mahtusid nii kohtumised Arvamusfestivali meeskonnaga kui ka ideekorje teemadeks, mille lõppvalimi selgitamisse kaasati ka Noorte Maapäeva delegaate.
Pärast aastast ettevalmistusperioodi ei osanud muud lootagi, kui et üritus oleks edukas. [Eel]arvamusfestivali külastas üle 300 noore, kes said avaldada enda arvamust nii e-Euroopa teemadel kui ka praeguste arvamusliidrite üle. Järelkaja festivalist on olnud positiivne, mistõttu on noored otsustanud, et noortele suunatud [eel]arvamusfestivali korraldatakse ka järgneval aastal.
Haapsalu Noortevolikogu korraldatud Noorte [eel]arvamusfestivali toetasid Eesti Noorteühenduste Liit, Euroopa Komisjoni Eesti esindus, Haapsalu Linnavalitsus, Haapsalu Noorte Huvikeskus ja Arvamusfestival.

Foto: Noorte [eel]arvamusfestivali korraldajad

Ave-Liis Kivest, ENLi meediatiimi vabatahtlik
Karl-Edward Uibo, Haapsalu Noortevolikogu esimees


Related Posts

Noorte osaluse fond

Noorte osaluse fond: Rõuge Noortevolikogu Koostöö Pärnu linna Noortekoguga

Eesti Noorteühenduste Liidu noorte osaluse fondi abil korraldas Rõuge Noortevolikogu projekte “Rõuge Noortevolikogu kohtumised koolidega ja Rõuge Noortevolikogu Koostöö Pärnu linna Noortekoguga” Projekti tegevuste kirjeldus Projekti toimus kolmest tegevusest: kohtumine Pärnu linna noortekoguga, Rõuge noortevolikogu arendamise koosolek Read more…

Uudised

Noorte osaluse fond: Model United Nations of Tallinn 2018

Eesti Noorteühenduste Liidu noorte osaluse fondi abil korraldasid Tallinna Saksa Gümnaasiumi noored projekti Model United Nations of Tallinn 2018. Projekti tegevuste kirjeldus Model United Nations (MUN) on konverents, mis simuleerib Ühinenud Rahvaste Organisatsiooni (ÜRO) tööd. Read more…

Uudised

Noorte osaluse fond: Tartu 2018 – Euroopa Noorteparlamendi Eesti Regionaalsessioon

Eesti Noorteühenduste Liidu noorte osaluse fondi abil korraldas MTÜ Tegusad Eesti Noored projekti Tartu 2018 – Euroopa Noorteparlamendi Eesti Regionaalsessioon Projekti tegevuste kirjeldus MTÜ Tegusad Eesti Noored (TEN) on üle-Eestiline kodanikuharidust pakkuv poliitiliselt neutraalne noorteorganisatsioon. Read more…

X
- Enter Your Location -
- or -